برگزاری آیین نکوداشت مقام استاد

آیین نکوداشت مقام استاد با حضور دکتر حسن مسلمی‌نائینی رئیس جهاددانشگاهی، سرپرست دانشگاه علم و فرهنگ و جمعی از استادان و مسؤولان جهاددانشگاهی و دانشگاه در محل سالن همایش‌های بین‌المللی دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علم و فرهنگ در این مراسم که با حضور و مشارکت پرشور و بی‌سابقه دانشجویان و استادان دانشگاه برگزار شد، دکتر حسن مسلمی نائینی، رئیس جهاد دانشگاهی؛ دکتر مهدی باصولی، سرپرست دانشگاه علم و فرهنگ؛ محمدرضا طالقانی؛ قهرمان پیشین کشتی و رئیس اسبق فدراسیون کشتی؛ دکتر حسن فارسی ‌جوکار؛ معاون هماهنگی و قائم مقام رئیس جهاد دانشگاهی؛ دکتر منوچهر جهانیان، معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه؛ دکتر عیسی علیزاده، مشاور اجرایی رئیس دانشگاه؛ دکتر مجید نجارزاده، معاون آموزشی؛ دکتر حمید صابرفرزام، معاون پژوهشی؛ دکتر عادل تقوی معاون پشتیبانی دانشگاه علم و فرهنگ حضور داشتند.

در ابتدای این مراسم دکتر مهدی باصولی سرپرست دانشگاه، ضمن عرض خیر مقدم به دانشجویان و مهمانان و قدردانی از حضور پرنشاط دانشجویان در این مراسم، روز استاد را تبریک گفت و بر تعالی بیش از پیش اهداف دانشگاه با همکاری اثربخش اعضای هیئت علمی و استادان، تاکید کرد.

در ادامه این مراسم دکتر حسن مسلمی نائینی رئیس جهاد دانشگاهی در طی سخنانی اظهار داشت طبق نظرسنجی‌ها، برترین استادان از نظر دانشجویان افرادی هستند که اسامی دانشجویان خود را می‌دانند. قادرند به دانشجویان انگیزه داده، اهداف آنها را توسعه دهند. به کسانی که تلاش می‌کنند، یاری می‌دهند. قادرند عزت‌نفس دانشجویان را افزایش دهند. در دسترس هستند و به مشکلات دانشجویان توجه و علاقه نشان می‌دهند. از یادگیری فعال و مشارکتی استفاده و دانشجویان را به استفاده این روش دعوت کنند و از فناوری استفاده کنند. روش‌های تدریس خود را ارزیابی، بازبینی و روزآمد می‌کنند. تفکر خلاق دارند. نظر دانشجویان را به کار جلب می‌کنند و آنها را با مشاغل آشنا می‌سازند. به همه‌چیز توجه دارند. علاقه و انگیزه خود را به دانشجویان سرایت می‌دهند. به تدریس در تمام سطوح دانشجویان از تدریس جبرانی تا استعدادهای درخشان علاقه دارند.

فرهنگ پهلوانی را دوباره زنده کنیم

محمدرضا طالقانی قهرمان پیشین کشتی و رئیس اسبق فدراسیون کشتی، سخنران بعدی این مراسم بود. این قهرمان پیشین کشتی ایران و جهان با اشاره به روز ۱۸ اردیبهشت روزی که در تقویم رسمی به نام فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانه‌ای نام گذاری شده است از حضور در این جمع دانشجویی ابراز خوشوقتی کرد.

محمدرضا طالقانی، پیشکسوت کشتی نیز در این مراسم گفت: مردم ما بسیار با فرهنگ هستند. بنده در مملکتی به دنیا آمده‌ام که شعارش این است که چو ایران نباشد تن من مباد. این کشور سرشار از علم و فرهنگ است اما متاسفانه خریدار چندانی ندارد. ما آدم‌های بزرگ و فرهیخته زیادی داریم که باید مورد توجه ما باشند. یکی از مسائل مهم در فرهنگ‌سازی این است که اگر به عنوان دانشجو وارد دانشگاهی شدیم باید رسوم شاگردی را به خوبی یاد بگیریم.

وی افزود: دانشگاه علم و فرهنگ هشت هزار و دویست دانشجو دارد که قرار است وارد بازار کاری شوند که سرشار از فرهنگ و هنر است. ما یکی از متمدن‌ترین کشورهای دنیا هستیم. پنج برادر بنده در آمریکا زندگی می‌کنند و اگر بنده مهاجرت نکرده‌ام به این دلیل است که این کشور را بسیار دوست دارم. من بچه پایین شهر هستم جایی که لا‌ت‌های جوانمرد زیادی داشت که حرف و عمل‌شان یکی بود. الان جای آن افراد خالی است و ما نیازمند آن هستیم که فرهنگ پهلوانی را دوباره زنده کنیم.

طالقانی بیان کرد: علم و فرهنگ و هنر، در این کشور همیشگی است. بنده کشورهای زیادی رفته‌ام و دیده‌ام روی طاقچه بسیاری از خانه‌ها کتاب‌های حافظ و خیام و ... وجود دارد. این نشان می‌دهد که فرهنگ ما بسیار غنی است و نباید چنین فرهنگی را فراموش کنیم.

رئیس اسبق فدراسیون کشتی با اشاره به ضرورت توجه دانشجویان به روح پهلوانی و قهرمانی که از روزگاران گذشته تاکنون در فرهنگ ایرانی نهادینه شده است، از دانشجویان خواست تا نسبت به بزرگداشت و پاسداشت مؤلفه‌های فرهنگ ایرانی که در اقصی نقاط جهان قابل مشاهده است، اهتمام کنند. ایشان حضور پرشور دانشجویان در این رویداد را همراه با ترویج مروت، اخلاق و از خودگذشتگی توصیف کرد و ستودنی و قابل تقدیر دانست. محمدرضا طالقانی در پایان چند بیت از شاعران بزرگ ایرانی در فضیلت روح پهلوانی و بزرگداشت منش و روحیه والای ایرانی، خواند.

طالقانی یادآور شد: روزی که به عنوان نایب رئیس فدراسیون کشتی به سازمان ملل رفتم و دیدم در آنجا نوشته شده است بنی آدم اعضای یک پیکرند، واقعا افتخار کردم که یک ایرانی هستم. سخنم را با این دو بیت شعر به پایان می‌برم «این چه حرف است که در عالم بالاست بهشت؟/هر کجا وقت خوشی رو دهد آنجاست بهشت/عمر زاهد به سر آمد به تمنای بهشت/نشد آگاه که در ترک تمناست بهشت»

شیوه انتخاب سرآمدان آموزشی

دکتر مجید نجارزاده معاون آموزشی دانشگاه، سخنران بعدی این مراسم بود که گزارشی از دلایل، کم و کیف و نحوه انتخاب استادان سرآمد دانشگاه، اعضای هیئت علمی شایسته تقدیر و نیز استادان برگزیده مدعو ارائه کرد. ایشان با اشاره به شیوه‌نامه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این خصوص توضیحاتی را در مورد مستندات قانونی، سطوح اجرایی انتخاب سرآمدان آموزشی و ملاک‌های ارزیابی ارائه کرد.

تقدیر از استادان برگزیده

تقدیر از استادان برگزیده، بخش دیگری از این مراسم بود که در پنج بخش تقدیر از استادان هیئت علمی بازنشسته، تقدیر از استادان هیئت علمی سرآمد، اعضا هیئت علمی شایسته تقدیر، استادان برتر مدعو و تقدیر از استادان برتر از نگاه دانشجویان و اعضا انجمن علمی دانشجویی و کانون فرهنگی هنری انجام شد.

فهرست تقدیر شدگان به شرح زیر است:

اعضای هیئت‌علمی بازنشسته

 • آقای دکتر علی‌اکبر کیوانفر

 • آقای دکتر علی‌اکبر گلدسته

 • خانم دکتر فهیمه ملکوتی

 • آقای دکتر مهدی اخوی‌یان

 • آقای دکتر علی اکبر هاشمی‌راد

 • آقای دکتر اسداله زارعی

 • آقای دکتر مجتبی آقایی سربرزه

 • آقای دکتر سید جلال موسوی بازرگانی

 سرآمدان دانشگاه

 • آقای دکتر حسین بهاروند (عضو هیئت‌ علمی دانشکده علوم و فناوری‌های نوین زیستی، گروه زیست‌شناسی جانوری سلولی تکوین)

 • آقای دکتر منوچهر جهانیان (عضو هیئت‌ علمی دانشکده گردشگری، گروه برنامه‌ریزی گردشگری)

 • آقای دکتر علی سعداله (عضو هیئت‌علمی دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی مکانیک)

 • دکتر سید مهدی سجادی‌فر (عضو هیئت‌علمی دانشکده فنی و مهندسی، گروه مهندسی صنایع)

 • آقای دکتر آرش حیدری (عضو هیئت‌علمی دانشکده علوم انسانی، گروه مطالعات فرهنگی)

اعضای هیئت‌ علمی شایسته تقدیر

 • خانم دکتر پروانه قاسمیان دستجردی (عضو هیئت‌علمی دانشکده هنر و معماری گروه طراحی پارچه و لباس)

 • خانم دکتر نازنین عابد (عضو هیئت‌علمی دانشکده علوم انسانی گروه روانشناسی)

 • آقای دکتر علی نیکخو (عضو هیئت‌علمی دانشکده فنی و مهندسی گروه مهندسی عمران)

 • خانم دکتر سمانه آقاکاظم‌‌شیرازی (عضو هیئت‌علمی دانشکده علوم انسانی گروه حسابداری)

 • آقای دکتر محمد آراسته (عضو هیئت‌علمی دانشکده فنی و مهندسی گروه مهندسی برق )

 • آقای دکتر محمدرضا نامداری (عضو هیئت‌علمی دانشکده هنر و معماری گروه مهندسی معماری)

آقای دکتر مجید نجارزاده‌هنجنی (عضو هیئت‌علمی دانشکده حقوق گروه حقوق)

 استادان مدعو برگزیده

خانم طلوع ملاباشی، گروه معارف و دروس عمومی

آقای سیدامیرهادی مینوفام، دانشکده فنی و مهندسی

خانم  سارا احمدی، دانشکده فنی و مهندسی

آقای امیر پورمیکائیل، دانشکده فنی و مهندسی

آقای دکتر جلیل کاوه، دانشکده علوم انسانی

آقای محمود خزائی، دانشکده علوم انسانی

خانم الهام ترک تبریزی، دانشکده علوم انسانی

آقای کامران پاکنژاد راسخی، دانشکده هنر و معماری

خانم الناز ایمانی، دانشکده هنر و معماری

خانم پریسا محمدتاجرقزوینی، دانشکده علوم فناوری‌های زیستی

آقای بزرگمهر بشیریه، دانشکده حقوق

خانم نرجس‌سادات شمس‌نجفی دانشکده علوم گردشگری

 استادان برگزیده از نگاه دانشجویان و انجمن‌های علمی– دانشجویی و کانون‌های فرهنگی– هنری

خانم دکتر راضیه‌السادات اخوت، دانشکده فنی و مهندسی 

آقای آرش منجم، دانشکده علوم انسانی

خانم دکتر فرشته کیاوش، دانشکده هنر و معماری        

آقای دکتر علی‌اصغر میرزایی‌مهر، دانشکده هنر و معماری        

آقای حامد توسلی، دانشکده هنر و معماری

آقای دکتر حمیدرضا عرفانیان، دانشکده علوم و فناوری‌های زیستی

آقای دکتر محمد آذین، دانشکده حقوق

آقای دکتر جعفر آهنگران، دانشکده علوم گردشگری

 پخش کلیپ‌های مربوط به دانشگاه، قرعه کشی از بین دانشجویان و اهدای جوایز به آن‌ها، اجرای برنامه‌های هنری، اجرای موسیقی زنده گروه آوا به سرپرستی استاد جمشید عزیزخانی به همراه هنرمندی علیرضا صنعتی، از بخش‌های دیگر این مراسم بود.